Stiri KYOKUSHIN

Stagiu national Cluj Napoca

Orasul Cluj-Napoca a gazduit in perioada 28-31 iulie Stagiul de vara al Federatiei Romane de Karate Kyokushin, in organizarea CS Kyospirit din localitate. La cantonamentul anual au participat 176 de membrii ai FRKK, un succes extraordinar, datorat si fapului ca invitat in acest an a fost shihan Koen Scharrenberg, 5 dan, presedintele European Kyokushin Organisation.
Pe parcursul intregului stagiu, antrenamentele au combinat kihonul cu kata si cu partea de kumite. Daca la kihon si kata, participantii s-au impartit pe grupe de nivel, la partea de kumite toata lumea a lucrat impreuna, iar la indicatiile lui shihan Koen, centurile superioare au lucrat in permanenta cu cele mai mici, pentru a le putea impartasi din experienta si pentru a accelerea procesul de invatare. Atmosfera a fost una de exceptie, cu interes foarte mare din partea sportivilor de a invata si cu foarte multe cunostinte impartasite de shihan Scharrenberg.
Duminica a avut loc examenul de centura la care au luat parte peste 70 de sportivi. Chiar daca nu toata lumea a reusit sa treaca acest test, pentru toti a fost o lectie din care au invatat ceva. Pentru participantii la examenul de dan, examenul a fost deosebit de dificil, dar si frumos. Astfel, dupa 5 ore de examinare, FRKK arecinci noi centuri negre: Paul Hategan de la CS Hypergym Deva, Bogdan Vilcu de la CS Viper Gym Focsani, Dan Tiuca de la CSU Sibiu, StefanWrabeli de la CS Kyospirit Cluj Napoca si Florin Buda de la CS Vidalis Zalau. La doi dan au reusit Mihai Vescan de la CS Hypergym Deva, Bogdan Berinde de la CS Kanku Baia Mare, Cristi Herte de la CS Budokai Arad si Cristian Bejan de la CS Kanku Baia Mare, iar la 3 dan sensei Ciprian Puf de la CS Budokai Arad. La activitatile stagiului a asistat si shihan Furko Kalman, 6 dan, membru in comisia tehnica a EKO.
Pentru organizarea de exceptie a intregului stagiu si pentru conditiile oferite trebuie sa ii multumim lui sempai Vlad Pop. Osu!


Clipul saptamanii