Stiri KYOKUSHIN

Opt medalii la CE din Lucern, Elvetia 2013

Lotul Romaniei la Karate Kyokushin s-a intors luni de la Campionatul European desfasurat in orasul elvetian Lucern cu rezultate de exceptie. Oradeanul Marius Ilas de la Clubul Sportiv Universitar Oradea a reusit sa devina din nou campion european al categoriei mijlocii. Este pentru a cincea oara in ultimii 10 ani cand Marius reuseste sa se claseze pe cea mai inalta treapta a acestei competitii de prestigiu la care au luat parte 25 de tari.
Un rezultat pe masura a obtinut si aradeanul Dorin Margarint de la CS Combat Club , care a reusit sa devina vicecampion european la categoria supergrea (+90 kg) dupa un parcurs de exceptie.
Laura Moldovan si Viviana Chirila de la CSU Gym Oradea au urcat la randul lor pe treapta a treia a podiumului la categoriile mijlocii si grele la lupta senioare, in timp ce Anca Dan de la CS Budokai Arad si Elena Constantin de la CSU Oradea au reusit un meritoriu loc 5.
O pozitionare avansata a reusit si zalauanul Cristian Boldut de la CS Vidalis, care in proba de kata dedicata seniorilor a urcat pe pozitia a patra, foarte aproape de podium.
Cu o zi inainte de competitia dedicata seniorilor s-a desfasurat concursul juniorilor unde Berenyi Evelyn de la CS Gym Oradea si Anette Bordas de la acelasi club au reusit clasarea pe primul si respectiv al treilea loc in proba de kata junioare. Alte doua medalii importante au fost obtinute de karateca Vlad Tinca de la CS Kanku Baia-Mare, argint in proba de kata si bronz in proba de lupta, categoria usoara. Lotul Romaniei de Karate Kyokushin a fost antrenat pentru probele de kata de Grigore Petrut, 5 dan, iar la proba de lupta de Harris Wallmen.

Clipul saptamanii